Selecteer een pagina

Slim besparen op vaste lasten

Posted On mei 14, 2020

l

by Bricklinq

Los van de maandlasten zoals huur of hypotheek. Denk maar aan verzekeringen, energie, water, belastingen, vve bijdrage, servicekosten en onderhoud.De mensen die huren denken vaak dat hun lasten lager liggen, maar vergeten dat de additionele kosten van kopen in hun huurprijs is verrekend. Je betaald het gewoon. 

Iedereen heeft hier wel eens last van. De maand heeft dan net een weekje teveel. Niet erg en de meeste mensen overkomen dit makkelijk maar denken dan wel aan het verlagen van hun maandlasten. En dan automatisch komen de bekende “verdachten”naar voren. De energierekening, het internet en tv abonnement, de hypotheek of het gsm abonnementen. 

besparen kan anders

Denk aan je lampen vervangen voor Led verlichting. Zo hoef je niet direct over te stappen maar bespaar je wel op die vervelend hoge rekening. Tenslotte wordt je te vaak gebeld door zo’n bel bureau met een energie aanbieding. Niet op in gaan. De meeste besparen beperkt of niet. Zij verdienen geld wanneer jij overstapt!

Een andere optie is het besparen of de verwarming. En dan niet direct truiendag invoeren (alhoewel dat best mag), maar ga eens gebruik maken van een verwarmingsschema. De meeste cv installaties kosten veel energie om op te starten en een huis te verwarmen. Door ramen dicht te houden (en dus warmte of kou binnen te houden) kan je flink besparen op de energie rekening. En dan het schema, standaard van 6 tot 8 laten verwarmen en pas weer van 16 uur tot 22 uur. Zo voorkom je dat je vergeet de verwarming lager te zetten en onnodig stookt. 

Voor verzekeringen is het van belang goed te kijken naar pakketten. Ga niet direct naar een verzekeringsmaatschappij, maar gebruik een tussenpersoon. Op basis van jouw gezinssamenstelling kan de beste match nog wel eens verschillen en daarmee ook de maand premies. 

Voor de gemeentebelasting, teken altijd bezwaar aan. Elke verhoging telt jaarlijks door. Dit kan dus met honderden euro’s gestegen zijn de afgelopen jaren. 

Doe jij je boodschappen nog in de winkel? Doe het online! Uit onderzoek blijkt dat studenten tot €200,- euro per maand besparen. Bij gezinnen loopt dit op tot wel €400,-. Hierbij maakt de winkel niet uit, maar begin je altijd bij de aanbiedingen voor het maken van de boodschappenlijst. En wees daarna slim.. Iets vergeten.. Jammer.. Volgende week dus bestellen. Zo leer je jezelf aan beter te shoppen. 

De meeste mensen willen slimmer wonen, maar het interieur wil ook wel wat. Kijk online voor hacks, bezoek wat minder vaak de goedkopere winkelinrichters, maar kijk eens bij de kringloop, of ook juist een duur merk. Dure merken hebben vaak een langere levensduur waar je ook minder op uitgekeken raakt. 

Wil je echt besparen, kijk dan naar alle bedragen die je maandelijks uitgeeft en bepaal een budget voor jezelf (en je gezinsleden). Durf wat langer te wachten met kapotte dingen te vervangen en kijk of je ze mist. Wij zijn een consumptie maatschappij geworden maar zijn daarin soms wel eens vergeten na te denken. Sommige producten als bijvoorbeeld een televisie of een frituurpan zijn niet altijd meer logisch. 

Slim omgaan met bonnetjes

Een grote besparing kan worden gerealiseerd door goed te kijken naar garantietermijnen. De meeste keukenapparatuur heeft een garantie van 3 to 7 jaar. En wat te denken van meubilair. De grootste meubelgigant van ons land geeft families vaak tot wel 10 jaar garantie op bedden en kasten (mist je de bonnetjes nog hebt). Laten wij nu juist daar jou willen helpen. 

Doucht of baddert je partner en/of kids veel? Dan is het handig eens naar de waterrekening te kijken. Ga svp niet besparen op de hoeveelheid douchen, wij hebben liever schone dan goedkope mensen om ons heen. Maar koop een waterbesparende kraan. En hetzelfde geldt voor de verlichting aan en uit te zetten. Ook hier kunnen schakelaars een reuze besparing opleveren. 

Slimmer wonen hoeft zeker niet een slim huis te betekenen. Maar voor diegene die dat wel willen. Kies voor maximaal 1 of 2 systemen in plaats van allerlei systemen door elkaar heen. Dit voorkomt storingen en verbeterd integraties. En ben je dan toch bezig, maar het spraakgestuurd. Wel zo leuk! En dit zorgt ervoor dat je makkelijk(er) je huis uit kan roepen wanneer je de deur uit loopt.

Volg ons

Ik wil een tuin!

Ik wil een tuin!

En toen begon de zomer. In de donkere dagen van het jaar zijn we allemaal lekker binnen. Rond kerst staat de boom en op regenachtige dagen lekker uitslapen en voor de tv hangen. Maar dan zijn er die zomerdagen…  De zomer opkomst  Stranden lopen vol, parken puilen uit...

Categorieën

Andere leuke en handige blogs

Ik wil een tuin!

Ik wil een tuin!

En toen begon de zomer. In de donkere dagen van het jaar zijn we allemaal lekker binnen. Rond kerst staat de boom en op regenachtige dagen lekker uitslapen en voor de tv hangen. Maar dan zijn er die zomerdagen…  De zomer opkomst  Stranden lopen vol, parken puilen uit...

Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen of verhuizen?

Het lijkt een rare vraag, maar de meeste mensen zijn na een tijd op hun woning uitgekeken. Je ziet bij anderen een frisse inrichting, een nieuwe kleur, een mooie bank, en spontaan voel je aan dat het tijd wordt voor iets nieuws.  De volgende woning stap Voor de een is...

Over Bricklinq

Bricklinq verzamelt en vergelijkt data. Hierdoor woon jij duurzamer en kan je besparen op kosten, tijd en irritatie. Onze winst komt uit jouw besparing.

Bellen

Binnenkort bereikbaar voor elk advies

Mailen

Info@bricklinq.com

Bezoeken

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

Wil jij met ons bellen?

Wil jij met een expert in gesprek? en nee, geen lange gesprekken, geen additionele belkosten, maar gewoon goed advies. Bij genoeg interesse gaan wij het regelen. laat het ons weten!

13 + 2 =

Bricklinq is een gedeponeerd handelsmerk. © 2021, alle rechten voorbehouden • KVK: 69560188 | Algemene voorwaarden & Privacy verklaring