Selecteer een pagina

Ik wil een tuin!

Posted On mei 5, 2020

l

by Bricklinq

En toen begon de zomer. In de donkere dagen van het jaar zijn we allemaal lekker binnen. Rond kerst staat de boom en op regenachtige dagen lekker uitslapen en voor de tv hangen. Maar dan zijn er die zomerdagen… 

De zomer opkomst 

Stranden lopen vol, parken puilen uit en de bossen zijn volledig bezet. Het is buitenweer!

Als je geen tuin hebt snak je er spontaan naar. Ruim 60% van Nederland woont in een appartement en het zal je niet verbazen dat dat grotendeels in west Nederland is. Noord- en Zuid Holland zijn samen goed voor meer dan de helft. 

Gelukkig hebben de meeste van ons in een appartement een balkon(netje). Maar hoe maak je daar nu optimaal gebruik van? Of hoe voorkom je die rijen naar het strand? 

Ons advies: Gooi de deuren en ramen open en breng buiten naar binnen! Hoe? Meer planten, een zomerkleed en winterkleed. Zorg ervoor dat je je woning zomer- en winterklaar kan maken. Accessoires die veranderen van kleur en context, maar ook het simpelweg luchten van de woning. 

We zijn gewend zoveel mogelijk de ramen dicht te houden om te besparen op de energierekening. We vergeten hierbij wel onze luchtkwaliteit binnen (tenzij je een klimaatsysteem hebt). 

De koelkast te lang open laten staan om af te koelen is niet slim. Maar direct een airconditioning aanschaffen kan een dure hobby zijn. Wel eentje overigens die voor ultiem woongenot kan zorgen, zeker nu Nederland jaarlijks warme temperatuur records verbreekt. Nog los van de winters waarin sommige slimme airconditioning systemen ook kunnen verwarmen. Vergeet die houtkachel, maar denk eens aan straalpanelen. Geen televisie op stand-by maar een beamer die echt aan of uit is. Ook zo valt woongenot te combineren met besparen. 

En heb je wel die tuin? Richt hem dan praktisch in, met een leuke zithoek en eetgedeelte. Tenslotte kan de tuin een mooie extensie van je woning zijn. Laar kleuren en materiaal doorlopen. Richt je tuin meer in als een extra kamer. En pak die extra uurtjes buiten wanneer het weer het toelaat. In plaats van het terras, realiseer een terras thuis. Het is steeds minder raar, een extra koelkast in het tuinhuisje, en die buitenkeuken voor die mooie zomerdagen. 

Maar vergeet de winter niet.

De meeste mensen beginnen het al te doen. Een beetje decoreren met kerstverlichting. Maar vergeet niet de kerstballen en slingers. Niks is zo leuk dan als naar buiten kijken. Maar gebruik wel led-verlichting met een timer, anders loop je leeg op de energie rekening. 

Een Nederlands gemiddelde tuin is 40m2. Dat geeft meer dan genoeg ruimte om leuke dingen mee te doen. Plan wel je onderhoud in of nog beter, laat het doen! Dat geeft je rust en extra plezier op die mooie dagen. 

Wat kost een tuin in Nederland? Alleen grond kost zo’n €250,- per vierkante meter aanschaf gemiddeld. Rotterdam kwam in 2019 op gemiddeld €525,- per vierkante meter uit. Dan begrijp je direct waarom gemeenten zoals Rotterdam weinig woningen met een  tuin hebben.

Prijzen van woning meters liggen vele malen hoger. Hier spant de gemeente Laren de kroon met gemiddeld €6.830,- per m2 woning. En de goedkoopste gemeente is kerkrade met €1.512,- per m2. 

Toch best spannend. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: HuizenZoeker

Bedenk dus goed waar je het liefste wilt wonen. 

Klein advies dat lastig te volgen is: probeer niet vast te houden aan je stad of gemeente, maar bedenk eerst hoe je wilt wonen, wat je kan uitgeven en ga dan pas op zoek. 

De waarde van grond en woningen heeft namelijk een enorme impact op de huurprijs die gevraagd wordt. Hoe hoger de waarde hoe hoger de huur. En let op! Eigenaren indexeren jaarlijks de huur. Daar hoef je als woning eigenaar niet over na te denken, maar wel als huurder. 

Volg ons

Slim besparen op vaste lasten

Slim besparen op vaste lasten

Los van de maandlasten zoals huur of hypotheek. Denk maar aan verzekeringen, energie, water, belastingen, vve bijdrage, servicekosten en onderhoud.De mensen die huren denken vaak dat hun lasten lager liggen, maar vergeten dat de additionele kosten van kopen in hun...

Categorieën

Andere leuke en handige blogs

Slim besparen op vaste lasten

Slim besparen op vaste lasten

Los van de maandlasten zoals huur of hypotheek. Denk maar aan verzekeringen, energie, water, belastingen, vve bijdrage, servicekosten en onderhoud.De mensen die huren denken vaak dat hun lasten lager liggen, maar vergeten dat de additionele kosten van kopen in hun...

Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen of verhuizen?

Het lijkt een rare vraag, maar de meeste mensen zijn na een tijd op hun woning uitgekeken. Je ziet bij anderen een frisse inrichting, een nieuwe kleur, een mooie bank, en spontaan voel je aan dat het tijd wordt voor iets nieuws.  De volgende woning stap Voor de een is...

Over Bricklinq

Bricklinq verzamelt en vergelijkt data. Hierdoor woon jij duurzamer en kan je besparen op kosten, tijd en irritatie. Onze winst komt uit jouw besparing.

Bellen

Binnenkort bereikbaar voor elk advies

Mailen

Info@bricklinq.com

Bezoeken

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

Wil jij met ons bellen?

Wil jij met een expert in gesprek? en nee, geen lange gesprekken, geen additionele belkosten, maar gewoon goed advies. Bij genoeg interesse gaan wij het regelen. laat het ons weten!

8 + 7 =

Bricklinq is een gedeponeerd handelsmerk. © 2021, alle rechten voorbehouden • KVK: 69560188 | Algemene voorwaarden & Privacy verklaring