Selecteer een pagina

Verbouwen of verhuizen?

Posted On april 24, 2020

l

by Bricklinq

Het lijkt een rare vraag, maar de meeste mensen zijn na een tijd op hun woning uitgekeken. Je ziet bij anderen een frisse inrichting, een nieuwe kleur, een mooie bank, en spontaan voel je aan dat het tijd wordt voor iets nieuws. 

De volgende woning stap

Voor de een is het een grote verbouwing, de ander een kleur op de muren. Maar wat is nu wijsheid? Verbouwen terwijl je weet dat je weg wilt? Of juist niks aanpassen omdat de huisbaas het in originele staat terug wil? 

Ons advies: verbouw naar smaak! Wacht niet tot een verhuizing. Tenslotte gaat het om jouw wooncomfort.

Let op! Wanneer je grote verbouwingen wilt doen aan een woning die niet van jou is, overleg dit eerst met de eigenaar. En ben je eigenaar van je woning, overleg met anderen of jouw smaak niet te extreem is wanneer je binnen 3 jaar wilt verhuizen. 

Wat betekent dit allemaal concreet. Het beste kan het uitgelegd worden met een voorbeeld. Wanneer jij een nieuwe woning gaat kopen willen de meeste mensen een huis hebben dat (semi) af is. Letterlijk een beetje schilderen, schoonmaken en de meubels neerzetten. Ga jij dus pas opknappen vlak voordat je gaat verkopen is dat erg zonde! Je wilt er tenslotte zelf ook van profiteren. Een mooie woonkamer, ruime keuken en nieuwe badkamer zijn altijd een emotionele meerwaarde. 

Blijf jezelf informeren

Wanneer je een woning huurt, bedenk jezelf dan of je er langer gaat wonen. Tenslotte is het een investering in je woongenot. Niet altijd een woningwaarde. En in sommige gevallen wil een verhuurder meebetalen. Informeer vooraf wat mag, kan en waar de verhuurder voor open staat in een bijdrage. 

Bij verbouwen en kleuren is smaak een belangrijk ding. Tijd heeft ons geleerd dat wit als basiskleur altijd tijdloos is. Dat beperkt natuurlijk niet het gebruik van steunkleuren die juist een contrast geven zoals donkergrijs, aubergine paars of olijfgroen? 

Een keuken gaat wel 15 jaar mee, maar je schrijft hem af in 5 tot 10 jaar (ivm apparatuur). Een badkamer heeft een gemiddelde levensduur van 12 jaar en een mooie houten vloer (dus geen goedkoop laminaat) gaat wel 20 jaar makkelijk mee. Investeer dus wijs. 

En wil je het simpel en goedkoop doen. Denk aan alleen verven, een bezoek aan de kringloopwinkel en nieuwe muur decoratie. Dat doet al wonderen. Of richt je huis eens anders in? Woon- naar eetkamer of werk- naar slaapkamer. Een kleine slaapkamer en de grote kamer als inloopkast?

Wil je waarde toevoegen gaat dit altijd om vierkante meters toevoegen aan woonruimte. Een garage omdopen tot keuken, een kelder uitgraven naar 2 meter stahoogte of een uitbouw in de tuin? Dit zijn altijd goede investeringen en hebben een grote impact op je woongenot. Overleg goed met je hypotheekverstrekker of hier additionele hypotheek voor mogelijk is. Het geeft tenslotte ook meerwaarde aan je woning. 

Volg ons

Slim besparen op vaste lasten

Slim besparen op vaste lasten

Los van de maandlasten zoals huur of hypotheek. Denk maar aan verzekeringen, energie, water, belastingen, vve bijdrage, servicekosten en onderhoud.De mensen die huren denken vaak dat hun lasten lager liggen, maar vergeten dat de additionele kosten van kopen in hun...

Categorieën

Andere leuke en handige blogs

Slim besparen op vaste lasten

Slim besparen op vaste lasten

Los van de maandlasten zoals huur of hypotheek. Denk maar aan verzekeringen, energie, water, belastingen, vve bijdrage, servicekosten en onderhoud.De mensen die huren denken vaak dat hun lasten lager liggen, maar vergeten dat de additionele kosten van kopen in hun...

Ik wil een tuin!

Ik wil een tuin!

En toen begon de zomer. In de donkere dagen van het jaar zijn we allemaal lekker binnen. Rond kerst staat de boom en op regenachtige dagen lekker uitslapen en voor de tv hangen. Maar dan zijn er die zomerdagen…  De zomer opkomst  Stranden lopen vol, parken puilen uit...

Over Bricklinq

Bricklinq verzamelt en vergelijkt data. Hierdoor woon jij duurzamer en kan je besparen op kosten, tijd en irritatie. Onze winst komt uit jouw besparing.

Bellen

Binnenkort bereikbaar voor elk advies

Mailen

Info@bricklinq.com

Bezoeken

Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

Wil jij met ons bellen?

Wil jij met een expert in gesprek? en nee, geen lange gesprekken, geen additionele belkosten, maar gewoon goed advies. Bij genoeg interesse gaan wij het regelen. laat het ons weten!

9 + 12 =

Bricklinq is een gedeponeerd handelsmerk. © 2021, alle rechten voorbehouden • KVK: 69560188 | Algemene voorwaarden & Privacy verklaring